Lajista

Frisbeegolf

hab

Frisbeegolf lajina

Frisbeegolfradat suunnitellaan luonnonmukaisesti, eikä niiden ylläpitoon käytetä minkäänlaisia lannoitteita tai kastelua. Frisbeegolfaajat pitävät radan siistinä ja kunnioittavat luontoa sekä muita luonnossa käyskenteleviä ihmisiä ja eläimiä.

Frisbeegolf sopii kaikenikäisille, kaikenkuntoisille ja minkä tasoisille pelaajille tahansa. Frisbeegolf on ilmaista ja radalle voit pukeutua miten haluat. Radat ovat aina avoimia ja niillä voi pelata mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Varusteiksi tarvitset vain vähintään yhden frisbeen/pelaaja. Frisbeegolf-frisbeet eroavat hieman ”tavallisista” rantafrisbeestä. Niitä myydään urheiluliikkeissä (Karjaalla esim. Kodintavaratalo ).

>> Frisbeegolfin säännöt suomeksi pdf-tiedostona

Frisbeegolfin säännöt tiiviisti

– Huomaavainen, kohtelias ja hillitty käytös on frisbeepelaajan tunnus.

– Ota huomioon rata-alueen muut käyttäjät. Älä heitä muita kohti varoittamatta.

– Pelin tarkoitus on kiertää rata mahdollisimman vähillä heitoilla. Jokaisen väylän jälkeen pelaajan tulokseen lasketaan heitot ja mahdolliset virhepisteet.

– Aloitusheitto tapahtuu merkityltä aloitusheittopaikalta (tii).

– Aloitusheiton jälkeen kauimmaksi jäänyt heittää ensin. Älä kiiruhda heittojen eteen.

– Kun kiekko on pysähtynyt, se merkitään merkkikiekolla (minikiekko). (Harrastelijapelissä merkkikiekkoa ei tarvita, vaan seuraava heitto tehdää siltä paikalta mihin edellinen kiekko jäi.)

– Seuraavaa heittoa heitettäessäsi aseta jalka merkin taakse. Vauhtiakin saat ottaa, mutta jalan on oltava korkeintaan 30cm kiekon takana kiekon irrotessa kädestä.

– Saat kurkottaa sivulle, mutta yliastuminen on sallittu vasta kiekon kädestä irtoamisen jälkeen.

– Putti on 10 metrin säteellä tai lähempää heitetty heitto. Sitä ei saa yliastua heiton jälkeen.

– Väylä on pelattu loppuun, kun kiekko on korin ketjujen tai koriosan kannattama. Ketjuosan päälle (katolle) jäänyt kiekko ei ole korissa.

– Jos kiekko jää yli 2 metrin korkeudelle puuhun tai pensaaseen, seuraava heitto heitetään siitä kohtaa missä kiekko oli puussa yms.

– Pysyvät vesiesteet ovat pelikelvotonta (OB=Out of Bounds) aluetta. Lisäksi esim. asfaltoidut alueet ja istutukset yms. voidaan ilmoittaa alueiksi, joilta peliä ei jatketa. Ob-alueelle joutunut kiekko on ulkona pelialueelta.

– Peliä jatketaan rajalta, josta kiekko meni OB-alueelle. Metrin saa ottaa sivulle rajasta. Pelaajan tukipisteet ei saa olla OB-alueella.

– Mikäli kiekko hukkuu ja 3 min. etsinnän jälkeen sitä ei löydy, tulee virhepiste. Peliä jatketaan siitä, missä kadonnut kiekko viimeksi nähtiin.

Ratakartta